Siirry pääsisältöön

Kurssimatka Uppsalaan 7.-9.5.2018



Kun saavuimme Uppsalaan maanantaiaamuna, ensimmäinen kohteemme oli Uppsalan tuomiokirkko, jossa pidettiin esitelmä ja saimme tehtäväksi ottaa kuvia meille annetuista nähtävyyksistä kirkon sisällä. Tuomikirkon jälkeen menimme Uppsalan linnalle, jossa pidettiin esitelmä. Samalla kuulimme esityksen myös Uppsalan kaupungista.


Uppsalan yliopistolla kävimme ensin yliopiston päärakennuksella, jossa suoritetaan yliopiston virallisia menoja. Sitten tapasimme yliopiston opinto-ohjaajia ja saimme erilaisia virvokkeita. Meille kerrottiin yliopistosta, sen eri osa-alueista, miten sinne voi hakea ja sen perinteistä.
Yliopistovierailu oli mielenkiintoinen ja mukava. Saimme Uppsalan yliopistosta paljon hyödyllistä tietoa.
Yliopiston jälkeen menimme vielä Carl von Linnén puutarhalle, mutta se ei ollut avoinna joten esitelmä Linnéstä pidettiin sen edustalla.

Tiistaiaamuna vierailimme uppsalalaisessa lukiossa, jossa tapasimme nuoria, jotka ovat asuneet Ruotsissa 2-2,5 vuotta. Vaihdoimme kuulumisia ja keskustelimme ruotsiksi ryhmissä ja myöhemmin ryhmäläisemme näyttivät meille koulua ja osa pelasi lentopalloa. Sitten menimme syömään porukalla koulun ruokalaan ja koulu ruoka oli poikkeavaa ja erilaista kun Suomessa. Koimme onnistumisia ruotsin puhumisessa ja meidät otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Sen jälkeen hyvästelimme uudet ystävämme ja lähdimme kohti Gamla Uppsalaa.


Gamla Uppsalassa päädyimme ensiksi tietenkin kahvilaan, siellä joimme virvokkeita. Sitten nousimme entisaikojen kuninkaiden hautakummuille ja katsoimme maisemia. Paikan päällä oli erittäin hieno keli +20 ja aurinko paistoi. Paikalla oli myös hautausmaa sekä kirkko, jossa vierailimme ja sytytimme kynttilöitä. Jokainen opiskelija otti kuvan itselleen mielenkiintoisesta yksityiskohdasta tai näkymästä ja kertoi siitä muulle ryhmälle.


Uppsala on todella kaunis kaupunki. Koko matkan ajan on ollut erittäin hyvä sää, aurinkoista ja lämmintä. Uppsala on aika pieni kaupunki, joten kaikki on kävelymatkan päässä. Hyvin moni asukas pyöräilee välimatkoja ja pyöräilijöitä tulee jatkuvasti vastaan. Myös ihmiset täällä ovat todella ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan.

Henri, Kim, Marko, Veeti, Jeremias, Jonas, Milla, Inna, Laura, Sofia ja Julia sekä opet Ansku ja Saara


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaihto-opiskelijamme Isabelle

  My name is Isabelle, I am 17, and I am an exchange student here in Finland for the 2023-2024 school year. I am from the United States, and from the state of Colorado, right in the middle. I like to draw and paint, write, collect things like bones, stuffed animals, and angel figurines. I also love music! I am a big fan of metal, punk, and goth music and subcultures.                    Here, I am a long ways from home, so I have noticed many similarities and differences in the two weeks (so far) of my exchange. But first, let me tell you about where I’m from! I live in Parker, CO which is about an hour south of denver. I live on the prairie, and have a perfect view of the mountains from my house. At my house, we have a horse pasture and backyard where we keep horses and chickens respectively! We also have two dogs. Parker is considered a medium-size town with 60,000 people living there, but ...

Syksyn 2022 ylioppilaan puhe

 Kuva: Erin Keskitalo Arvoisa juhlaväki, rehtori, opettajat ja koulun muu henkilökunta sekä tietenkin syksyn 2022 tuoreet ylioppilaat. Minulla on suuri kunnia olla puhumassa tänään teille Leppävaaran lukion ylioppilasjuhlassa. Niin muuten myös äidin äitini piti aikanaan puheen omassa ylioppilasjuhlassaan. Aivan ensimmäiseksi haluan onnitella kaikkia tämän syksyn ylioppilaita. Olemme tehneet valtavan työn, joka palkitaan tänään. Ollaan siis itsestämme ylpeitä. Itselleni ainakin tämä on valtavan tärkeä päivä, koska tieni ylioppilaaksi ei ole ollenkaan ollut itsestäänselvyys. Muistellaan nyt hieman, millainen oli meidän lukiotaipaleemme Leppävaaran lukiossa. Melkein 3,5 vuotta sitten aloitimme lukion alkuperäisissä Leppävaaran lukion tiloissa. Edessämme olivat tällöin heti jo ensimmäiset haasteet: sisäilmaongelmainen koulu ja tietenkin tässä vaiheessa meille täysin uusi ja tuntematon lukio-opiskelu. Samaan aikaan oli myös aika alkaa solmimaan uusia ystävyyssuhteita, kun suurimmalla os...

Voitaisiinko sykemittareista luopua?

 Monet mittaavat omaa aktiivisuuttaan urheilukellolla tai sykemittarilla, mukaan lukien minä. Minun omassa äly- ja urheilukellossani on kolme aktiivisuusympyrää, jotka pitäisi päivän aikana saada täyteen. Monesti päivän lopussa harmittaa, kun rinkulat eivät olekaan täynnä ja menettää viikon putken, missä on saanut kaikki ympyrät täyteen päivittäin. Onneksi rinkuloiden tavoitemäärät saa säätää itse, jotta niihin voi laittaa itselle realistiset tavoitteet. Urheilukelloni ei myöskään ihan ymmärrä, että en voi esimerkiksi kokeen aikana yhtäkkiä nousta ja jaloitella, vaikka kello kuinka monta kertaa sanoo, että sen aika olisi nyt. Laitteen odotuksia ja neuvoja ei voi siis ihan aina täysin noudattaa.   Johanna Malinen toteaakin kolumnissaan “Mittaamme hyvinvointiamme, vaikka jatkuva suorittaminen on monelle petollista” (Yle uutiset, 12.12.2019), kuinka nykyteknologian avulla kehosta voi mitata todella monia asioita. Nykypäivänä urheilukelloista ja sykemittareista näkee oman aske...