Siirry pääsisältöön

Kurssimatka Uppsalaan 7.-9.5.2018Kun saavuimme Uppsalaan maanantaiaamuna, ensimmäinen kohteemme oli Uppsalan tuomiokirkko, jossa pidettiin esitelmä ja saimme tehtäväksi ottaa kuvia meille annetuista nähtävyyksistä kirkon sisällä. Tuomikirkon jälkeen menimme Uppsalan linnalle, jossa pidettiin esitelmä. Samalla kuulimme esityksen myös Uppsalan kaupungista.


Uppsalan yliopistolla kävimme ensin yliopiston päärakennuksella, jossa suoritetaan yliopiston virallisia menoja. Sitten tapasimme yliopiston opinto-ohjaajia ja saimme erilaisia virvokkeita. Meille kerrottiin yliopistosta, sen eri osa-alueista, miten sinne voi hakea ja sen perinteistä.
Yliopistovierailu oli mielenkiintoinen ja mukava. Saimme Uppsalan yliopistosta paljon hyödyllistä tietoa.
Yliopiston jälkeen menimme vielä Carl von Linnén puutarhalle, mutta se ei ollut avoinna joten esitelmä Linnéstä pidettiin sen edustalla.

Tiistaiaamuna vierailimme uppsalalaisessa lukiossa, jossa tapasimme nuoria, jotka ovat asuneet Ruotsissa 2-2,5 vuotta. Vaihdoimme kuulumisia ja keskustelimme ruotsiksi ryhmissä ja myöhemmin ryhmäläisemme näyttivät meille koulua ja osa pelasi lentopalloa. Sitten menimme syömään porukalla koulun ruokalaan ja koulu ruoka oli poikkeavaa ja erilaista kun Suomessa. Koimme onnistumisia ruotsin puhumisessa ja meidät otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Sen jälkeen hyvästelimme uudet ystävämme ja lähdimme kohti Gamla Uppsalaa.


Gamla Uppsalassa päädyimme ensiksi tietenkin kahvilaan, siellä joimme virvokkeita. Sitten nousimme entisaikojen kuninkaiden hautakummuille ja katsoimme maisemia. Paikan päällä oli erittäin hieno keli +20 ja aurinko paistoi. Paikalla oli myös hautausmaa sekä kirkko, jossa vierailimme ja sytytimme kynttilöitä. Jokainen opiskelija otti kuvan itselleen mielenkiintoisesta yksityiskohdasta tai näkymästä ja kertoi siitä muulle ryhmälle.


Uppsala on todella kaunis kaupunki. Koko matkan ajan on ollut erittäin hyvä sää, aurinkoista ja lämmintä. Uppsala on aika pieni kaupunki, joten kaikki on kävelymatkan päässä. Hyvin moni asukas pyöräilee välimatkoja ja pyöräilijöitä tulee jatkuvasti vastaan. Myös ihmiset täällä ovat todella ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan.

Henri, Kim, Marko, Veeti, Jeremias, Jonas, Milla, Inna, Laura, Sofia ja Julia sekä opet Ansku ja Saara


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opintomatka Shanghaihin, Kiinaan 7.-15.4.2018

Nihao!

Leppävaaran lukion oppilaat ja opettajat tekivät viikon mittaisen opintomatkan ystävälukiollemme Shanghaihin, Kiinaan. Ystävälukio on nimeltään Luhang Senior High School, ja se sijaitsee Shanghain New Pudongin alueella. Lukio on perustettu vuonna 1944 ja se antaa yleissivistävää koulutusta paikallisille nuorille.

Meidät otettiin lukiossa sydämellisesti vastaan ja olimme vaikuttuneita meille osoitetusta vieraanvaraisuudesta. Pääsimme seuraamaan lukion opetusta eri aineissa, kuten liikunnassa, taideaineissa, fysiikassa ja äidinkielessä. Erityisesti vaikutuimme paikallisten nuorten korkeasta osaamisen ja ahkeruuden tasosta.

Oppilaamme pääsivät asumaan viikon ajan kiinalaisissa isäntäperheissä ja näin tutustumaan arkielämään Shanghailaisissa perheissä. Oppilaat tekivät monia kiinnostavia havaintoja, mutta kaksi nousi ylitse muiden: vieraanavaraisuus ja opiskelijoiden ahkeruus.

Suureksi iloksemme ja ihastukseksemme oli yhteistyömme kunniaksi järjestetty kultturi-juhla, joka koostui …

StarsEternal, Kyborgisalamurhaaja

Lelussa kirjoitetaan taitavaa spekulatiivista fiktiota! Tänään julkaistavan jännittävän novellin myötä luovan kirjoittamisen kurssimme helmien julkaisusarja päättyy toistaiseksi, aloitamme kesäloman. Nauttikaa! Kesälaitumilla kannattaa lukea myös sarjan aiemmat postaukset tämä, tämä ja tämä.
Tummiin pukeutunut nainen seisoo ylhäällä korkean pilvenpiirtäjän katolla. Tuuli puhaltaa hänen ympärillään, yrittäen viedä mukanaan hänen tummat hiussuortuvansa, jotka on kätketty syvälle nahkatakin suuren hupun varjoihin. Hänen allaan avautuu kaupunki, joka ei koskaan nuku. Tokio. Jättimäiset hologrammit vaeltavat kaduilla valaisten hämyisellä valollaan lasisia rakennuksia. Iso kultakalaa muistuttava hologrammi uiskentelee kaduilla markkinoiden uskottavasti uutta kalanruokaa tai jotakin kaupungin lukuisista eläintarhoista. Miljoonat ihmiset astelevat likaisilla kaduilla ja teillä hänen alapuolellaan, mutta kukaan heistä ei katso ylös. Kukaan ei näe häntä. Kukaan ei tiedä, että katolla aivan heidän…
Rehtori Ismo-O. Kjäldman


Tervehdys jokaiselle

Opiskelu lukiossa on aina ollut erilaista kuin peruskoulussa. Vaatimustaso on korkeampi ja ylioppilaskirjoitusten lähestyminen tuntuu taustalla jokaisena koulupäivänä.

On kuitenkin eräs seikka, joka on yhtäläinen niin perusopetuksessa kuin lukiossa. Koulun perustehtävä edelleenkin on opetus ja kasvatus. Sellaisten tietojen ja taitojen hankkiminen ja omaksuminen, joita tulevaisuus edellyttää: tiedollisia, taidollisia ja asenteellisia. Vaikka meillä ei ole kristallipalloa tulevaisuuden näkemistä varten, niin on kuitenkin asioita, joiden osaaminen on tulevaisuudessa merkityksellistä.

Ajattelen, että ne trendit, joiden hallintaa nuoret ainakin tarvitsevat tulevaisuudessa, ovat digitalisuus, kestävä kehitys ja kansainvälisyys.

Digitalisuus ei ole pelkästään sähköisten välineiden teknisen käytön hallintaa, vaan se on ennen kaikkea tiedon hankkimista, jäsentämistä, muokkaamista ja omaksumista. Tulevaisuudessa tarvittavan kriittisen medialukutaidon…