Siirry pääsisältöön

Nuoren miehen autoilu-unelmat



Autoilu on monelle ihmiselle keino päästä paikasta A paikkaan B, mutta minulle se on niin paljon enemmän. Olen sellainen niin sanottu moottoripää, joka nauttii V8:n hellästä kehräämisestä ja sellaisesta väännöstä, joka tuntuu kuin päätä revittäisiin niskasta irti.

 Monelle nuorelle autokortti tuo elämään uusia mahdollisuuksia ja vapauksia tehdä mitä haluaa ja mennä minne haluaa. Tämän ajokortti on myös minulle antanut, mutta se on myös antanut passin, jolla voin jatkaa moottoriharrastustani ja nauttia avoimella tiellä kruisaamisesta.

Autoiluun liittyy omat ongelmansa, kuten ympäristöhaitat, mutta nuorelle kuitenkin suurin ongelma saattaa olla sen kulut - varsinkin nyt, kun bensan hinnat hipovat euroa ja kahdeksaakymmentä senttiä. Kuluihin liittyvät myös auton huollot ja perusylläpito. 

Huollot ovatkin jänniä: autoni menee ensi kuussa ensimmäiseen huoltoon omistukseni alla. Huolto on monille vain ylimääräinen päänvaiva, mutta se on hyvä tapa tietää enemmän omasta autosta ja pitää se pidempään tien päällä. 

Liikenteessä ei ole ollut suuria ongelmia, tietenkin on ollut pari läheltä liippaavaa peltikolaria, mutta kuten ajo-opettajani sanoo: “Ajamista oppii koko elämän.” Ainahan pienistä virheistä oppii, ja voin sanoa, että näitä virheitä ei tule enää näkymään ajossani.



                                                                                                    Jarno Kiviranta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaihto-opiskelijamme Isabelle

  My name is Isabelle, I am 17, and I am an exchange student here in Finland for the 2023-2024 school year. I am from the United States, and from the state of Colorado, right in the middle. I like to draw and paint, write, collect things like bones, stuffed animals, and angel figurines. I also love music! I am a big fan of metal, punk, and goth music and subcultures.                    Here, I am a long ways from home, so I have noticed many similarities and differences in the two weeks (so far) of my exchange. But first, let me tell you about where I’m from! I live in Parker, CO which is about an hour south of denver. I live on the prairie, and have a perfect view of the mountains from my house. At my house, we have a horse pasture and backyard where we keep horses and chickens respectively! We also have two dogs. Parker is considered a medium-size town with 60,000 people living there, but ...

Syksyn 2022 ylioppilaan puhe

 Kuva: Erin Keskitalo Arvoisa juhlaväki, rehtori, opettajat ja koulun muu henkilökunta sekä tietenkin syksyn 2022 tuoreet ylioppilaat. Minulla on suuri kunnia olla puhumassa tänään teille Leppävaaran lukion ylioppilasjuhlassa. Niin muuten myös äidin äitini piti aikanaan puheen omassa ylioppilasjuhlassaan. Aivan ensimmäiseksi haluan onnitella kaikkia tämän syksyn ylioppilaita. Olemme tehneet valtavan työn, joka palkitaan tänään. Ollaan siis itsestämme ylpeitä. Itselleni ainakin tämä on valtavan tärkeä päivä, koska tieni ylioppilaaksi ei ole ollenkaan ollut itsestäänselvyys. Muistellaan nyt hieman, millainen oli meidän lukiotaipaleemme Leppävaaran lukiossa. Melkein 3,5 vuotta sitten aloitimme lukion alkuperäisissä Leppävaaran lukion tiloissa. Edessämme olivat tällöin heti jo ensimmäiset haasteet: sisäilmaongelmainen koulu ja tietenkin tässä vaiheessa meille täysin uusi ja tuntematon lukio-opiskelu. Samaan aikaan oli myös aika alkaa solmimaan uusia ystävyyssuhteita, kun suurimmalla os...

Varjot aina palaavat paratiisiin

  Erich Maria Remarquen romaani “Varjoja paratiisissa” (1971) on näyttävä esimerkki siitä, että historia aina toistaa itseään.     Muutama kuukausi sitten aloin lukea lempikirjailijani Erich Maria Remarquen teosta "Varjoja paratiisissa". Kirjan aiheena on vuonna 1940 natsi-Saksasta Yhdysvaltoihin paennut saksalainen. Kirjan nimi symboloi tätä: päähenkilö kokee olevansa varjo omasta itsestään, paikassa, jossa hän menetti kaiken, mitä hänellä oli, ja se paikka on paratiisi, eli metaforinen New York.   Remarque ilmaisee kirjan kautta omia tunteitaan muuttaessaan Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan aikana. Päähenkilön kautta hän nostaa esiin tunteita ja ajatuksia, jotka ovat tuttuja melkein jokaiselle omasta kotimaastaan lähteneelle. Tilanteen tragedia on kuitenkin siinä, että maasta lähteneet eivät voi enää palata kotiinsa, sillä sitä kotia ei enää ole, ainakaan sellaisena kuin se ennen oli. Kyseisessä romaanissa sitä muuttunutta kotia kuvaa Saksa, joka muuttu...