Siirry pääsisältöön

Kansainvälinen Lelu


Kansainvälinen Lelu

Teimme viime lukuvuonna Leppävaaran lukiossa kestävän kehityksen sitoumuksen, jossa sitouduimme kehittämään erityisesti kulttuurien tuntemusta ja arvostusta sekä koulussamme että kansainvälisen yhteistyön kautta. Voimmekin iloksemme todeta, että meillä on tänä päivänä todella laaja tarjonta erilaisia kursseja ja muuta kansainvälistä toimintaa. Koulumme on jo itsessään erittäin monikulttuurinen, opiskelijamme puhuvat useita kieliä ja ovat kotoisin monista eri maista. Tämän lisäksi koulullamme on ollut jo pitkään erilaisia kansainvälisyyskursseja eri oppiaineisiin liittyen, kuten kurssimatkat Uppsalaan, Berliiniin tai Brysseliin. Viime lukuvuonna aloitimme myös yhteistyön shanghailaisen lukion kanssa. Tämän lukuvuoden uutuutena on mahtava määrä Erasmus+ -hankkeita, joiden tiimoilta opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua hyvin erilaisiin projekteihin sekä vastaanottaa vierailijoita todella monesta maasta.
Ensimmäinen Erasmus+ -hankkeemme, jossa toimimme itse pääkoordinaattorina, polkaistiin käyntiin lokakuussa Espanjan Gandiassa. Espanjalaisen koulun lisäksi hankkeessa on mukana puolalainen lukio. Opettajat kaikista kolmesta maasta kokoontuivat suunnittelemaan projektia, joka kulkee nimellä “Being a Global Citizen and Future Skills”. Projekti on kaksivuotinen ja vierailemme projektin aikana opiskelijoiden kanssa kaikissa yhteistyökouluissa.
Viikko oli työntäyteinen, saimme hyvin tarkennettua projektiin liittyviä teemoja ja konkreettisia tehtäviä sekä sovittua tulevien vierailujen ajankohdat.  Oli erittäin antoisaa tavata kollegoja eri maista, pohtia yhteisiä tavoitteita, tutustua eri koulujärjestelmiin ja kulttuureihin sekä tietysti viehättävään Gandian kaupunkiin. Gandialaiset olivat todella vieraanvaraisia ja saimme lämpimän vastaanoton sekä yhteistyökoulussamme että kaupungintalolla. Pääsimme myös vieraiksi paikalliseen televisioon. Tuntui, että koko kaupunki on mukana projektissamme, mikä oli aivan huikeaa.
Seuraavaan projektitapaamiseen saamme mukaan myös opiskelijoita kaikista yhteistyömaista ja tapaamme meillä Lelussa ensi maaliskuun lopussa. Odotamme seuraavaa tapaamista jo todella innolla ja toivomme, että saamme vieraamme tuntemaan olonsa yhtä tervetulleiksi ja odotetuiksi kuin me Espanjassa!
IES Ausiàs March koulun oppilaat esittelivät meille kouluaan.


Gandian kaupungin edustajan vastaanotto kaupungintalolla projektin osallistujille Suomesta, Espanjasta ja Puolasta.Tutustumassa Gandian kulttuurihistoriaan sekä Valencian kaupunkiin.Paikallisen television haastateltavina.

International Lelu (Leppävaara Upper Secondary School)
Last year our school made an agreement on sustainable development, where we pledged to develop cultural knowledge as well in our school as through international collaboration. We are really pleased that today we can offer a broad range of different international courses in our school. We have, in addition, many students who speak different languages and come from different countries and this makes our school multicultural. For many years we have had different international courses with trips to, for example Uppsala in Sweden, Berlin and Brussels. We have also started a collaboration with an upper secondary school in Shanghai recently. 
This year we have a large range of different Erasmus+ - projects that offer a great opportunity for many of our students to participate in different international projects as well as receive guests from many countries.
Our first Erasmus+- project got a kick-off start in Gandia, Spain in October. In this project we are the main coordinator school and the participants come from different schools in Spain and Poland. Teachers from all these three participating countries gathered and planned the upcoming project in more detail. This project will last for two years and during these two years we will visit all the participating countries and their schools. The week was filled with work and interesting meetings, as well as planning of the upcoming mobilities (visits) to the participating countries. We got a really warm welcome in Gandia and had a chance to visit different museums and sights while we were there. We even got a chance to participate in an interview with the local tv, which was really great! It felt like the whole city of Gandia wanted to support our project so we look forward to the next visit in Finland and hope we can make both the Spanish as well as the Polish participants feel welcome. We all look forward to this collaboration!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syksyn 2022 ylioppilaan puhe

 Kuva: Erin Keskitalo Arvoisa juhlaväki, rehtori, opettajat ja koulun muu henkilökunta sekä tietenkin syksyn 2022 tuoreet ylioppilaat. Minulla on suuri kunnia olla puhumassa tänään teille Leppävaaran lukion ylioppilasjuhlassa. Niin muuten myös äidin äitini piti aikanaan puheen omassa ylioppilasjuhlassaan. Aivan ensimmäiseksi haluan onnitella kaikkia tämän syksyn ylioppilaita. Olemme tehneet valtavan työn, joka palkitaan tänään. Ollaan siis itsestämme ylpeitä. Itselleni ainakin tämä on valtavan tärkeä päivä, koska tieni ylioppilaaksi ei ole ollenkaan ollut itsestäänselvyys. Muistellaan nyt hieman, millainen oli meidän lukiotaipaleemme Leppävaaran lukiossa. Melkein 3,5 vuotta sitten aloitimme lukion alkuperäisissä Leppävaaran lukion tiloissa. Edessämme olivat tällöin heti jo ensimmäiset haasteet: sisäilmaongelmainen koulu ja tietenkin tässä vaiheessa meille täysin uusi ja tuntematon lukio-opiskelu. Samaan aikaan oli myös aika alkaa solmimaan uusia ystävyyssuhteita, kun suurimmalla osalla

Espoon monipuolisin ja suurin urheilupuisto vetää kaikenlaista porukkaa

Sateisena päivänä liikettä ei ole paljoa. Joukkueiden iltaharjoitukset eivät ole vielä alkaneet, joten tekonurmikentät ovat tyhjinä ja yleisurheilustadionilla on vain muutama ihminen.     Espoon suurimmassa urheilupuistossa riittää vilinää ja vilskettä aurinkoisina iltapäivinä. Kauniina päivinä puiston ytimessä on avoinna jäätelökioski, jossa ulkoilijat voivat hetken nauttia viileästä jäätelöstä ja lämpimästä kesäpäivästä. Etenkin Angry Birds -puistoon tulleet lapsiperheet käyvät jäätelöllä ja istahtavat hetkeksi alas. Angry Birds -puisto on todella suosittu aktiviteetti urheilupuistossa. Angry Birds -puiston vieressä oleva 1700 neliömetrin skeittiparkki on myös etenkin nuorten miesten ja poikien kesken suosittu. Monet työmatkapyöräilijät menevät myös urheilupuiston halki töihin aamulla sekä kotiin illalla. Uimahalli taas vetää monia senioreita puoleensa etenkin päivällä, jolloin on yleensä rauhallista.   “2800 katettua istumapaikkaa ja 1500 henkilön avokatsomo.” Puiston

Voitaisiinko sykemittareista luopua?

 Monet mittaavat omaa aktiivisuuttaan urheilukellolla tai sykemittarilla, mukaan lukien minä. Minun omassa äly- ja urheilukellossani on kolme aktiivisuusympyrää, jotka pitäisi päivän aikana saada täyteen. Monesti päivän lopussa harmittaa, kun rinkulat eivät olekaan täynnä ja menettää viikon putken, missä on saanut kaikki ympyrät täyteen päivittäin. Onneksi rinkuloiden tavoitemäärät saa säätää itse, jotta niihin voi laittaa itselle realistiset tavoitteet. Urheilukelloni ei myöskään ihan ymmärrä, että en voi esimerkiksi kokeen aikana yhtäkkiä nousta ja jaloitella, vaikka kello kuinka monta kertaa sanoo, että sen aika olisi nyt. Laitteen odotuksia ja neuvoja ei voi siis ihan aina täysin noudattaa.   Johanna Malinen toteaakin kolumnissaan “Mittaamme hyvinvointiamme, vaikka jatkuva suorittaminen on monelle petollista” (Yle uutiset, 12.12.2019), kuinka nykyteknologian avulla kehosta voi mitata todella monia asioita. Nykypäivänä urheilukelloista ja sykemittareista näkee oman askelmäärän,